fredag 31. juli 2009

Vindu med utsikt

Grønn gledeFoto: Agnete Bjelland Tjøm/NRK

I tirsdagens Grønn glede hadde gartner Tom Hvål og programleder Mette Stensholt Schau en kjempe god idé for å brekke opp en lang kjedelig vegg i hagen.

De hang opp et gammelt vindu på veggen, med slitte og rustne gamle pyntegjenstander i vinduskarmen. Og for å lage utsikt er det satt opp speil på innsiden.
Over vinduet har de montert en gardinstang med hyssingtråder som erteblomstene kan klatre oppover og lage nydelige gardiner.

En god idé for dere med hager?
Her kan du se hvordan de gjorde det: Grønn glede

onsdag 29. juli 2009

Pakke i posten og vinnerlykke


Ikke før har ei pakke detti ned i postkassa så blir jeg trekt ut som vinner i enda en konkurranse. Skal si jeg har vinnerlykke for tida :) Kjempe gøy er det!

På bildet over ser dere de fine håndlagde øredobbene Victoria sendte meg. Hun selger masse flotte smykker på bloggen Victoria's Eventyr.

Og i går kveld ble jeg trekt ut som vinner av et armbånd på den koselige bloggen Drömmen om ett hus vid havet.....

søndag 26. juli 2009

Et lite strå



Et lite strå
Lite strå i vinden
vipper
Hvorfra, hvorhen?
Mot solen
strekker ut sine små fingre
Hvorhen?
Skyene driver
som dyreflokker,
vinden
vugger det tynne siv
Liten venn på jorden
ber om svar:
Hvorfra, hvorhen??

Av Per Gunnar Uberg

(Bilder fra Odderøya i Kristiansand)

søndag 19. juli 2009

Hvitt lyshus

Jeg har sett masse flott lyshus på forskjellige blogger og har lenge hatt lyst på et selv også. Det har vært mest i zink på nettbutikkene, men jeg ønsket meg et hvitt ett. Så da ble jeg kjempe glad når jeg fant hvite lysthus på salg hos Hansen & Co for litt siden. Angrer bare på at jeg ikke kjøpte flere, de hadde dem nemlig i flere størrelser...

Hvitt lyshus

Og så har jeg vært så heldig å vinne en konkurranse hos Victoria's Inspirasjon. Hun lager masse flotte smykker og jeg gleder meg til å se hva hun har valgt ut til meg.

Ønsker alle en fin ny uke!


onsdag 15. juli 2009

Tilbake til hverdagen

Nå har jeg hatt fri i to og en halv uke og årets sommerferie er over (Men jeg har heldigvis turen til Tanzania å se fram til). Jeg har vært heldig og hatt mye sol og fint vær, så skal absolutt ikke klage. Jeg har kost meg masse sammen med venner, på konserter, på stranda og besøk hos familie og venner som bor lengre unna. Men hverdagen kommer altfor fort tilbake. Og i morgen er det tilbake på jobb igjen...

Vannmelon

Skålen med vannmelon er fra Claire Multi serien til GreenGate, den kjøpte jeg hos Romantiske hjem tidligere i sommer. Jeg syns mønsteret med de små blomstene er så søtt.

Skål fra GreenGate
I går var jeg i Fjæreheia for første gang. Et gammelt steinbrudd som er gjort om til unik utendørs scene. Vi så forestillingen Blomster og blod - Maries sterke skildring av ekteskapet med Knut Hamsun. Monologen ble fremført av Gisken Armand og forestillingen var bra. Men jeg skulle gjerne ha sett et mer “spektakulært” stykke på den flotte scenen.

Blomster og blod

lørdag 4. juli 2009

Ny tur til Tanzania

Flybillettene er bestilt! Det blir ny tur til Tanzania til høsten :)
drives av de vi besøkte i fjor og de skal hjelpe oss å planlegge en beste mulig reise.

Akkurat hva vi skal se, er ikke helt bestemt ennå. Men det blir selvfølgelig safari og sikkert også tur til Kole Kole. Ferien i fjor ga virkelig mersmak, og jeg gleder meg veldig til å reise ned igjen.

Viss du har lyst til å se bilder og lese om fjorårets ferie, så finner du det .

Fremhevet innlegg

Verdens beste focaccia

Iallefall syns jeg det :) Og mange av vennene mine også. Det italienske brødet foccacia smaker himmelsk og er ikke vanskelig å lage, men d...