torsdag 30. juni 2011

Kroatia: Makarska


Rivieraen er en av de mest besøkte turistområdene i Kroatia, først og fremst takket være den fantastiske kystlinjen med kilometervis med nydelige strender, pinje-trær, rent og klart vann, samt høye vakre fjell i bakgrunnen (Biokovo fjellene). Makarska er den største og mest populære byen på strekningen.

Hotellet vi bodde på heter Hotel Osejava, og lå i enden av havnen, Det er et nytt, moderne og luksuriøst hotell. Det var kjempe flott der og hotellet levde absolutt opp til forventningene våre.


Bilder lånt fra hotellets hjemmeside


Omtrent slik tilbrakte vi dagene våre:

Etter en deilig frokost på hotellet med utsikt utover havet, fulgte vi promenaden forbi havnen mot stranden. På veien kikket vi innom noen av bodene og kjøpte gaver til å ha med hjem, før vi fant oss en passende plass på stranden. Det var veldig varmt, så det var helt nødvendig med forfriskende bad og lange lunsjer i skyggen.

Etter en lang dag i sola, slappet vi av ved bassengkanten før vi gjorde oss klare til middag. Langs havnen er det mange cafeer, barer og restauranter, men flere kvelder tok vi turen via gatene bak. Her fant vi trange smug med koselige butikker og små torv omkranset av sjarmerende restauranter. Etter en liten runde bestemt vi hvor vi skulle spise og nøt resten av kvelden med god mat og vin, før vi ruslet rolig tilbake til hotellet. Mat og drikke er billig i Kroatia og vi betalte mellom 100-150 kr for middag og vin.



Del 1: Ferie i Kroatia
Del 2: Kroatia: Hvar
Del 3: Kroatia: Brač
Del 4: Kroatia: Makarska

onsdag 29. juni 2011

Kroatia: Brač

Etter at vi forlot Hvar satte vi kursen mot øya Brač. På turen over fikk vi servert stekt makrell, brød og vin. Etter ca 45 minutter ankom vi den lille og sjarmerende landsbyen Bol, en av de mest populære plassene i Kroatia, med mange hyggelige kaffebarer, restauranter og små butikker.




Derfra tok vi taxibåt til den berømye stranden Zlatni Rat, Det gyldne horn. Stranden er kjent for å forandre fasong med skiftende vind- og strømretning. Spissen av stranden kan for eksempel peke en dag mot nord og en annen dag mot sør. Vindforholdene ved stranden, den karakteristiske maestralen, lokker hvert år til seg tusenvis av vindsurfere fra hele verden.

Etter noen timer i solen fulgte vi den nydelige promenaden tilbake til byen før båten fraktet oss til Makarska igjen.




Del 1: Ferie i Kroatia
Del 2: Kroatia: Hvar
Del 3: Kroatia: Brač
Del 4: Kroatia: Makarska

tirsdag 28. juni 2011

Kroatia: Hvar

Langs havnen i Makarska ligger det tett i tett med flotte seilskuter, sightseeingbåter og utleiebåter, så hvis man ønsker en tur på Adriaterhavet er det enkelt å ordne. Vi booket utflukten vår gjennom Kroatiaspesialisten og ombord i "Voga" hadde vi en deilig dag på sjøen.

Etter et par timer ankom vi den idylliske landsbyen Jelsa på lavendeløya Hvar.Vi hadde ca en time i land, og den brukte vi til å vandre rundt i de smale gatene og nyte en "Frozen Cappuccino" på en av kaféene ved havnen. Jeg fikk også kjøpt med meg deilig lavendel hjem. 



Har du vært på Hvar?



Del 1: Ferie i Kroatia
Del 2: Kroatia: Hvar
Del 3: Kroatia: Brač
Del 4: Kroatia: Makarska

mandag 27. juni 2011

Reise: Ferie i Kroatia

Panoramabilde fra hotellet mot byen

På lørdag kom jeg hjem etter en herlig ferie i Kroatia. Sammen med fire gode venner har jeg kost meg med sol og varme i en uke i byen Makarska.


Søt liten pus slapper av i skyggen

Ferien ble bestilt via Kroatiaspesialisten, som har charterreiser fra Kristiansand til Split. Vi fikk god hjelp både før og under reisen.

Har du vært i Kroatia?
Uansett; i de neste innleggene skal jeg ta dere med på liten rundtur.



Del 1: Ferie i Kroatia
Del 2: Kroatia: Hvar
Del 3: Kroatia: Brač
Del 4: Kroatia: Makarska

tirsdag 21. juni 2011

Duse pasteller



Pastellfarger er vakre!

Duse, lyse, sommerlige farger...

Mange interiørbloggere sverger til sarte pasteller i interiøret. Er du blant dem?

Kritt - populær gave til nieser på 6 år

torsdag 16. juni 2011

Måneformørkelse - lunar eclipse

I går var det måneformørkelse. Jeg glemte det helt bort, men kom heldigvis på det tidsnok til å ta noen bilder før månen var tilbake igjen.

Jeg er ganske nybegynner på speilrefleks, så måtte prøve og feile en del før jeg fikk noen brukbare bilder. Har du noen gode tips til meg om hvordan jeg kan ta bedre månebilder seinere? Eller noen andre gode fototips?




Bildene er tatt med Pentax K-x, DA-L 50-200 mm. (Burde nok investert i et stativ også…) De er tatt fra kl.23.22 til kl.23.37.



Hvis du vil se flere himmelbilder, klikk på bannerene.
If you want to see more photos, please click the banners.




Yesterday there was a lunar eclipse. These pictures were taken with Pentax Kx, DA-L 50-200 mm. (Should invested in a tripod too ...) 





onsdag 15. juni 2011

Blogg for livet


I går, 14.juni, var det den internasjonale blodgiverdagen. Blodbanken i Oslo og Norges Røde Kors inviterte i den forbindelse alle gode krefter til Norges største bloggaksjon – Blogg for livet!
Målet var å rekruttere flest mulig nye blodgivere i løpet av ett døgn.

Jeg ble klar over aksjonen litt seint, men det er aldri for seint å registrere seg som blodgiver. Jeg har selv gitt blod i mange år, og oppfordrer alle andre til å sjekke om dere også kan bli blodgivere.

Gi blod - Redd liv
 

----------------------------- ♥♥ -----------------------------


    Og stem gjerne på 73. Frøken Amethyst :)
(Følg linken og klikk Vote under bilde nr.73)


tirsdag 14. juni 2011

Fotokonkurranse; FAMILIE

Jeg følger opp forrige innlegg med nok en fotokonkurranse. Tema for konkurransen hos Fotomorro er Familie og fristen for å melde seg på er i morgen.

Jeg har flere fine bilder fra jeg var hjemme og besøkte familien min i pinsen, men disse vil jeg ikke publisere på internett. Derfor har jeg valgt en litt annen familie. Bildet er tatt i Flåbygd 1.pinsedag .




Her finner du konkurransen.

torsdag 9. juni 2011

Frøken Lilla 2011

Jeg har flere ganger tidligere deltatt i Moseplassens missekonkurranser. Men nå begynner det å bli veldig lenge siden, så jeg syns det er på tide å stille med egen kandidat igjen.

Min kandidat i konkurransen Frøken Lilla 2011 er tulipanen Frøken Amethyst.
Gi meg gjerne din stemme :)

Frøken Amethyst



Ønsker du å se flere kandidater ta en tur til Moseplassen



-------------------------------------------------------------------------------

Du finner også bildet mitt her:



søndag 5. juni 2011

To må man være




I går var jeg i bryllupsfest til to vennepar. De giftet seg i Roma i april og i går hadde de en flott feiring sammen med gode venner.

Som bryllupsgave fikk parene hver sin eske med to glass pyntet med gullhjerter og en flaske champagne (E. Michel Extra Brut) merket med "Nytes 14.04.2014". Sprudlende bobler til å feire sin 3-års bryllupsdag med. På kortet skrev jeg diktet "To må man være".




To må man være
om livet skal lykkes,
to når vårt kjærlighets
tempel skal bygges.
To når det stormer
og to i det stille,
to for å kunne
og to for å ville.

To må man være
for livet å fatte,
to for dets lys
og dets gleder å skatte,
to for å nyte
og to for å gavne,
to for å elske
og to for å favne.

To må man være
når verden vil true,
to for i stillhet,
mot himlen å skue,
to for å leve
i ungdom og sommer
to for å dø
når dødstimen kommer.



lørdag 4. juni 2011

Takk



Takk for bra råd og ønsker om god bedring!
Formen ble fin nok til å gjennomføre sykkelturen. Og det ble en kjempe flott tur til Skagen på tross av at vi ikke var så heldige med været. Jeg tok ikke frem kamera i regnværet, så bildet over er fra en tur for et par år siden.

Nyt finværet folkens!

Fremhevet innlegg

Verdens beste focaccia

Iallefall syns jeg det :) Og mange av vennene mine også. Det italienske brødet foccacia smaker himmelsk og er ikke vanskelig å lage, men d...