mandag 27. oktober 2014

Vakker lyng og høstfarger

 
Høsten er vakker, iallefall i solskinn. Flotte farger på trær og busker, og på balkongen har jeg pyntet med hvit og lilla lyng. Disse bildene ble tatt på lørdag, da vi hadde flott høstvær her.
 
Jeg har to slike hvite trekasser og det passer like godt med lyng i dem på høsten som med fargerike blomster om sommeren.
 
Let me have a little place
 

lørdag 25. oktober 2014

Sunnere taco - mettende tacopai

 


Bildet ble kanskje ikke det beste, men det smakte veldig godt :-)
Jeg brukte oppskrifta til Sunne Fristelser på den grove paibunnen. Her er den:

2 dl sammalt hvete grov
1 dl hvetemel
1 dl vann
2 ss raps- eller solsikkeolje
1/4 ts salt

Lag grov paideig ved å blande sammalt hvete, hvetemel, 1 dl vann, 2 ss olje og 1/4 ts salt i en bolle. Bland godt før du trykker den med hendene i en paiform. Lag små hull med en gaffel i bunnen av paien. Forstek på 180 grader i ca 5 min og sett til sides.

Oppskrift på det sunne og mettende fyllet kommer her:

Paifyll:
200 g karbonadedeig
1 boks kikerter
1 boks røde bønner
1 stk løk
1 kinesisk hvitløk
½ chili
1 rød paprika
1 pose tacokrydder
½ boks creme fraiche light
Et par never fersk spinat
½ boks cottage cheese
100 g fetaost

Skjær opp hvitløk, chili, løk og paprika i terninger. Freses i olje og settes til side. Stek karbonadedeigen og tilsett kikerter og bønner. Moses med en gaffel, litt eller mye. Tilsett de stekte grønnsakene, tacokrydder og rør inn creme fraîche. Rør inn spinat og la det surre litt. Ha fyllet i paiformen, ha cottage cheese over og smuldre fetaost på toppen. Pynt gjerne med tomat og fersk koriander. Stekes på midterste rille på 180 grader i ca 40min.

Jeg fikk ikke plass til alt fyllet, men det har jeg fryst ned og er klart til å bruke en annen gang, til pai eller pizza, eller som en gryterett.

Server tacopaien sammen med ruccola (eller annen salat), og . Nam!

fredag 24. oktober 2014

Hjemmelaget guacamole


Guacamole er kjempegodt! Det passer perfekt til taco og andre texmex retter, som tilbehør til kjøtt og fisk, og selvfølgelig som dip til nachoschips og grønnsaker. Før har jeg bare laget en jukse-guacamole, en avokadodip av avokado, rømme, hvitløk og lime (som er veldig god den også), men nå tenkte jeg at jeg skulle lage den litt mer som originalen.

Oppskrift:
2 modne avocado
½ sitron
½ rød chili
1 tomat
½ kinesisk hvitløk
½ løk
en liten håndfull fersk koriander
salt og pepper

Del avocadoen i to, ta ut steinen og kutt den i terninger. Et tips er å skjære ruter i den mens den ennå har skallet på, så er det bare å vrenge den og skrape terningene over i en bolle.  Klem sitronsaft over avokadoen så den ikke blir brun. Mos avocadoen med en gaffel, det gjør ingenting om det er litt klumper i den. Skjær tomat i små terninger og finhakk løk, hvitløk, chili og koriander. Bland alt sammen og smak til med salt og pepper. Hvis den ikke skal spises med en gang, hiv oppi steinene fra avokadoen, dette gjør at guacamolen holder på den fine fargen.

Prøv også hjemmelaga salsa.

torsdag 23. oktober 2014

Hjemmelaget salsa til fredagstacoen



Hvis du har smakt hjemmelaga salsa, så vet du at den ikke kan sammenlignes med den du kjøper ferdig på glass. Hvis du ikke har smakt, er det på tide nå.
Hjemmelaget er myyyye bedre! Prøv også hjemmelaga guacamole.

Oppskrift:
3 modne røde tomater
1 boks hakket hermetiske tomater
½  rødløk
½ kinesisk hvitløk
1 ½  rød chili
1-2 ss olivenolje
1 liten bunt fersk koriander
½ sitron
1 ss sukker
salt og pepper


Hell de hermetiske tomatene i en bolle. Skjær tomat i små terninger, finhakk løk, hvitløk og chili. Grovhakk koriander. Bland alt sammen og smak til med olivenolje, sitron, sukker, salt og pepper. Tomatsalsaen kan gjerne stå å godgjøre seg før servering. Dette blir ganske mye, men det gjør ingenting, for det er kjempegodt!!!

fredag 17. oktober 2014

Hjemmelaget pizza med cottage cheese og masse grønnsaker


Jeg liker å prøve nye ting, og i dag ble det en ny vri på pizzaen. Sunn, god og mettende.


Jeg kjøpte ferdig pizzabunn, men valgte fullkorn.

Pizzafyll:
400 g karbonadedeig
6 champignoner i skiver
1 gul løk
1/2 squash i små terninger
1 stor raspa gulrot
1 stilk stangselleri i småbiter
1 stor chili
1 kinesisk hvitløk
1 boks hakka tomater
6 cherrytomater i biter
2 never fersk spinat

Stek kjøttdeig, fres grønnsakene, bland sammen med tomater og spinat og la det koke til det meste av væska er fordampet. Smak til med salt og evnt annet krydder.

Legg på fyllet utover pizzaen og fordel 1 boks cottage cheese oppå. (Klem ut vannet, så ikke pizzaen blir for våt)

Topping:
3 champignoner i skiver
1 kinesisk hvitløk
1 vårløk
1 liten paprika
Noen buketter brokkoli
Revet parmasan

Stek i ca 20 min i 220 grader, og nyt en sunn og god fredagspizza!

tirsdag 14. oktober 2014

Mimring… helgetur til Gdansk

 


Jeg sitter her med kaffekoppen, kikker igjennom gamle bilder og mimrer. Har lyst til å dele disse bildene med dere, fra en kjempekoselig vennetur til Gdansk i september i fjor.

Gdansk er vakker. Gamlebyen ble gjenoppbygd og rekonstruert etter de store ødeleggelsene under 2.verdenskrig, og man kan nyte synet av de mange fargerike og flotte bygningene Vi bodde midt i sentrum av Gdansk og hadde kort vei til det meste.

Det er billig i Polen, så det ble flere turer innom kjøpesenteret for shopping. Spa behandlinger kostet heller ikke mye, så det ble både massasje og farging av bryn  skulle gjerne hatt tid til flere behandlinger. Det ble også mye god mat og drikke. Det er vel obligatorisk å smake på det lokale brennevinet Goldwasser, en urtelikør med flak av gull flytende rundt i flaska..

Vi leide også sykler en dag, og tok turen til badebyen Sopot. Der finner man lange fine strender, så vi hadde noen timer på stranda før litt mat og en liten rusletur i byen.

Dette var nok ikke min siste tur til Gdansk :-)

lørdag 11. oktober 2014

Sunn og mettende frokost



Det er deilig med helg. Man kan senke skuldrene og slappe av. Sove lenge og nyte en god frokost. I dag ble det omelett med cottage cheese, litt havregryn, paprika, vårløk og chili servert i fullkornslefse, og nå nyter jeg en god kopp kaffe.

Ute er det regn og skikkelig høstvær, så det blir nok innedag i dag. Nyt dagen!!

fredag 10. oktober 2014

Visning: 2-roms beliggende høyt & luftig med utsikt og kveldssol

 


Da er leiligheten lagt ut for salg :-) Den ligger på Grim like ved Ravnedalen, en kort spasertur fra Kristiansand sentrum Kvadraturen.

Håper at det kommer mange interesserte kjøpere på visning til torsdag (kl.16:30-17:30) Dette blir spennende!

Hvis du vil se mer informasjon og flere bilder, så finner du det på (kode: 52428374)

torsdag 9. oktober 2014

Min leilighet - før og nå


Nå er det en evighet siden det har vært aktivitet her på bloggen min. Jeg kan ikke love at det vil skje mye her framover heller, men jeg har lyst å begynne å blogge litt igjen.

I det siste har det vært vasking, rydding og maling som har opptatt tida mi. Grunnen er at jeg for to uker siden tok en leilighet på forkjøpsrett, så da var det bare å hive seg rundt og gjøre klar min leilighet for salg.

På bildet over ser dere spisekroken på kjøkkenet mitt. Kjøkkeninnredningen er fra blokka var ny, men jeg syns den ble fin etter at jeg malte den i fargen marakkesh.
Nå skal dere få se noen før-og-nå-bilder. Før-bildene er fra prospektet da jeg kjøpte leiligheten i 2006, nå-bildene er tatt til prospektet som er laget for salget nå.

 
Stua er lik som da jeg flytta inn, men balkongen er helt forandret. Tidligere var det en bittliten balkong som man så vidt fikk plass til en stol på. Nå har jeg en stor innglasset balkong. En lun, solrik og deilig plass både vår, sommer og høst.

 
På soverommet har jeg heller ikke gjort noe, men på kjøkkenet har jeg bytta ut den limegrønne fargen på innredningen med en mer nøytral farge. Fargen heter Marakkesh og jeg syns den ble kjempefin på kjøkkenet.
 
 
På badet har det skjedd mye. Der var det et iskaldt malt betonggulv, malt tapet på veggene, et slitent badekar og en stor gammel varmtvannstank på veggen. Badet er renovert med fliser på vegger og gulv, det er lagt varmekabler, ny varmtvannstank er montert på kjøkkenet, og det er satt inn vaskemaskin, dusj, ny vask med skap, og vegghengt toalett. Badet er ikke stort, kun ca 3,5 kvm, men det er praktisk og fint, med plass til det jeg trenger, så jeg er veldig fornøyd.

(Hvis du vil se mer informasjon og flere bilder, så finner du det på Finn.no (kode: 52428374))

Fremhevet innlegg

Verdens beste focaccia

Iallefall syns jeg det :) Og mange av vennene mine også. Det italienske brødet foccacia smaker himmelsk og er ikke vanskelig å lage, men d...