mandag 27. april 2015

Sunn grillmat: Laks i folie og mangosalsa


For et nydelig vær vi har hatt i det siste! Våren og solen nytes utendørs, både på verandaen, i skogen og på kafé. Forrige søndag var vi en stor gjeng som samlet oss til tur. Vi møttes i Hellevika i Søgne og gikk rundt Donevann via Svensheia. Utsikten derfra er fantastisk!
Vi fikk noen nysgjerrige blikk, der vi gikk 24 personer på lang, lang rekke... Jeg liker å være ute i naturen, og sammen med andre turglade, blir det enda bedre.



Etter turen hadde vi planlagt grilling i Hellevika. Der er det tilrettelagt med benker og griller, så det er bare å ta med grillkull og grillmat. De fleste hadde gjort det enkelt med pølser med brød eller lompe, så jeg skilte meg litt ut... Jeg hadde lyst på noe annet enn pølser, så gikk for laks, siden jeg liker det så godt. Laks i folie sammen med grønnsaker er veldig enkelt og godt å grille. I tillegg laget jeg en mangosalsa og en grønnsalat. Dette kommer jeg nok til å lage flere ganger. Sunn og god grillmat :-)



Laksepakke
En klatt smør
Løk
Tomat
Vårløk
Paprika
Laksefilet
Fiskekrydder

Mangosalsa
Mango
Tomat
Løk
Vårløk
Chili
Koriander


torsdag 23. april 2015

Nydelig morgen


Det varte ikke lenge, men i få minutter var himmelen helt fantastisk i dag...
Ha en fin dag!



mandag 6. april 2015

Bypåske er ikke så verst…


Da er påska snart over... Påskepynten ryddes vekk seinere i dag, men annet interiør med glade vårlige farger blir værende. Det er deilig med friske farger i stua, når våren kommer og dagene blir lengre. Påskeliljene på verandaen blir også stående, de har så vidt begynt å blomstre.

Det har vært en flott påske! Jeg har vært litt missunnelig på de som har hatt lange skiturer i fjellet, men bypåske er ikke så verst det heller. Det har blitt late dager i sola med kaffe, interiørblader og noen nye fregner, koselige middager med venner, shoppingtur til Danmark og turer i skog og hei.

I går hadde jeg en fin tur sammen med venner i Bymarka via Ravneheia, med vafffelpause i Ravnedalen. I dag blir det tur på Tveit til Havsyn. Sola skinner, og det ser ut til å bli en ny fin dag.

Nyt dagen!!
Påskeliljer i trekasse

onsdag 1. april 2015

Ostekake med oreobunn og jordbær

Ostekake med oreobunn og jordbær

Da jeg for noen uker siden ble invitert på middag til ei venninne, tok jeg med meg en ostekake med oreobunn og jordbær. Hun hadde bursdag dagen etter, så da var det koselig å overraske med ei kake. Bildet ble ikke bra, men kaka var kjempe god!!
Her har du oppskriften:

Oreobunn:
300 g Oreokjeks
75 g smør

Knus oreokjeksen (med fyll) og bland med smeltet smør. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten i en rund kakeform. Jeg brukte Bake It Easy fatet mitt, formen er 22cm, men du kan fint bruke en litt større form. Sett formen kaldt.

Ostefromasj:
1 pk sitrongelé
2,5 dl vann
3 dl kremfløte
3 dl seterrømme
200 g kremost
120 g melis

Løs opp sitrongelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen seterrømme, kremost og melis. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Pynt:
1 pk jordbærgelé
2,5 dl vann
1 frosne jordbær

Løs opp jordbærgelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Legg de frosne bærene på kaka og hell geléen over. Sett kaka tilbake i kjøleskapet til gelélokket har stivna. Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.
La kaka stå i romtemperatur en liten stund før servering. Da blir smøret i bunnen mykere og kakestykkene penere.

søndag 29. mars 2015

Påskefrokost


 
Selv om man ikke skal dekke et bugnende bord til mange, så kan man jo allikevel kose seg med en god påskefrokost. Så her er det pynta med påskeliljer godt pålegg på brødskiva og kaffe i den gule mummikoppen :-)

Her er en variasjon på eggerøre og røkelaks, nemlig eggesalat og pepperlaks. Laks er så godt! Det var tilbud på laks rett før påske, men jeg skulle visst kjøpt flere pakker, for denne varer ikke lenge... lager jeg selv, og oppskriften er enkel:

Kok egg, avkjøl og hakk. Bland i finkuttet purre og paprika, og ønsket mengde majones. Smak til med salt og pepper. La gjerne stå kaldt litt før servering.
Hvis du vil gjøre eggesalaten magrere, kan du erstatte noe av majonesen med mager kesam.



Fremhevet innlegg

Verdens beste focaccia

Iallefall syns jeg det :) Og mange av vennene mine også. Det italienske brødet foccacia smaker himmelsk og er ikke vanskelig å lage, men d...